Nå skulle du ha flydd rundt i en slik – Les om visjonen som slo feil!

Tidligere på 1960-tallet samlet et ungarsk forskningsblad flere konseptbilder av hvordan de trodde bilen til «hvermannsen» ville se ut i år 2013.

De som stå bak visjonene var nesten overbevist om at vi i dag skulle kjøre rundt i svevebiler, på mange måter inspirert av filmer, klassisk litteratur og tv-serier på den tiden. Bilene som er illustrert bærer et tydelig tegn på rette linjer og klassisk design.

I dag kan vi alle konkludere med at det er ytterst få som noen gang har kjørt en svevende bil og at det heller ikke er et vanlig fremkomstmiddel – til tross for at vi har sett prosjekter og konsepter.

5.800x286!

Foto: Korunk technikája.

Nettbutikken Arngren var så vidt vi vet en av få som kjøpte inn en svevende bil til Norge. Man kan tydelig se at forskerne på 1960-tallet hadde rett på noen punkter, men dessverre har ikke den svevende bilen tatt helt av. Utrolige Nyheter har uten hell prøvd å få kontakt med Frithjof Arngren, eieren av nettbutikken Arngren.

Samme type svevebil som hos Arngren.net. Foto: www.myconfinedspace.com.

Samme type svevebil som hos Arngren.net. Foto: www.myconfinedspace.com.

Det norske lovverket har kanskje satt en stopper for visjonen i Norge?

I dag er det nemlig mye fokus på miljøvennlighet- og sikkerhet. For eksempel har tv-programmet «Top Gear» presentert biler som kan kjøre av seg selv, biler med parkeringsautomatik og lignende. Hvem vet hva fremtiden bringer? Om 20 år har kanskje alle svevende biler? Hva tror du?

flying-car-51fd1576b41e1_hires

Foto: Pixleyes.com.

10.521x600!

Foto: Korunk technikája.

9.878x600!

Foto: Korunk technikája.

Kommentarer

kommentarer

Blogglisten hits