Hunden vekker moren midt på natten. Når hun ser på sønnen sin, går det kaldt nedover ryggen hennes.

Det sies at hunder er menneskets beste venn, og denne utrolige historien beviser det en gang for alle.

Hunden Jedi er en 4-årig labrador som bor i Glendall, USA, sammen med familien sin.
For syv år gamle Luke er Jedi mer enn en bestevenn!

hundreddergutt_1

Siden Jedi var en liten valp, han har nemlig blitt opplært til å oppdage endringer i blodsukkernivået, for å kunne hjelpe folk som har diabetes. Lille Luke har diabetes type 1, og Jedi har hjulpet Luke med å holde kontroll på blodsukkernivået sitt siden han var valp.
Men det som nylig skjedde, overgikk alt annet Jedi har gjort.

Det var i begynnelsen av mars at Lukes mor Dorrie våknet opp midt på natten Jedi hoppet opp i sengen hennes, og desperat prøvde å få henne til å våkne. Det var en helt uvanlig oppførsel, så moren skjønte øyeblikkelig at noe ikke var som det skulle.

Sønnen Luke sov dypt i senga ved siden av henne, og alt var tilsynelatende normalt. Men på grunn av Jedis oppførsel, tok moren frem blodsukkermåleren og testet den sovende gutten. Måleren viste 57 – et faretruende nivå!

– Selv om Luke lå rett ved siden av meg, hadde jeg aldri skjønt at blodsukkeret var på et utrygt nivå, hvis det ikke hadde vært for Jedi, sier den takknemlige moren i dag.

Jedi reddet Lukes liv den natta. Han er trent til å oppdage kjemiske endringer og varsle når de oppstår.
Som hjelp til å kommunisere har Jedi en farget pinne som han legger på bakken dersom blodsukkeret endres.

hundreddergutt_6

Her ser du et bilde fra natta som kunne ha blitt skjebnesvanger for den lille gutten, hadde det ikke vært for den fantastiske og trofaste firbeinte vennen hans.

hundreddergutt_5

Heldigvis gikk alt bra, takket være den oppvakte hunden. Jedi og Luke kan fortsette sitt helt spesielle vennskap som forhåpentligvis vil vare livet ut.

hundreddergutt_3

Hunder er fantastiske – del hvis du er enig!

Foto: Facebook

Kommentarer

kommentarer

Blogglisten hits